Peter Brincker er uddannet i medicin fra Københavns Universitet, hvor han afsluttede sit studie i 1976. Under sit studie arbejdede han som video- og filminstruktør på Rigshospitalet, hvilket var med til at finansiere hans studie. Under de to sidste studieår arbejdede Peter Brincker på Sankt Hans’ Psykriatisk afdeling samt på Øre, næse og hals afdelingen i Sverige som læge.

Efter endt studie i 1976 arbejdede Peter Brincker som læge på forskellige afdelinger. Her opnåede han konkret erfaring med Anæstesi, Ortopædkirurgi, Psykiatri og intern medicin. Ved siden af fungerede han som vikarierende praktiserende læge i både Sverige og København.

Peter BrinckerI 1979 til 1999 bliver Peter Brincker tilknyttet Flyvevåbnet, hvor han i perioden 1980 til 1981 var fast del af besætningen på Flyvevåbnets Helikopter Redningstjeneste. Efterfølgende bliver han overlæge og major på Værløse Flyvestation – herunder specialuddannet pilot, dykker og bodyguard for blandt andet den daværende Tyske kansler og den amerikanske viceudenrigsminister.

Efter sin periode i Flyvevåbnet bliver Peter Brincker ansat på øjenafdelingen ved Frederiksberg Hospital og fungerer herefter som 1.-reservelæge på Rigshospitalet gennem en årrække. Særligt i denne periode bliver Peter Brincker videnskabeligt engageret og interesseret i udviklingen inden for øjenkirurgi, og deltager i denne sammenhæng i videnskabeligt arbejde. Han er medopfinder på to nye og epokegørende operationer for grøn stær, som han efterfølgende rejser verden rundt og holder foredrag omkring.

Peter BrinckerI 1989 åbner Peter Brincker egen øjenpraksis, hvor han i overvejende grad koncentrerer sig om laserbehandlinger. Øjenlæge Peter Brincker

Gennem sin tid på Rigshospitalet og egen privat praksis har Peter Brincker udført mere end 25.000 operationer for grå stær og foretaget mere end 26.000 laserbehandlinger af øjne.