Øjenlæge Peter Brincker privat

Øjenlæge Peter Brincker dyrker en lang række interesser ved siden af sit arbejde som øjenkirurg i egen praksis. Han har en forkærlighed for sport, oplevelser, og så har han nok en af Danmarks mest mærkværdige samlinger.

Peter Brincker og adrenalinsport

divers-scuba-divers-diving-underwater-37530

Han har siden sine unge dage været meget fysisk aktiv. Sportsgrene som fodbold, dykning og klatring har altid stået højt på hans aktivitetsliste. Da han blev teenager, var det dog dykning, der fangede hans interesse. Han har været flere steder verden over og dykket med havskildpadder, hvaler og hajer.

 

Adrenalinsport har generelt fyldt meget i Peter Brinckers liv. I en periode var det klatring, der stod på dagsordenen. Han har været rundt i Europa og klatret på flere bjergsider, mens Danmark og lokale klatresteder også er blevet afprøvet.

En af Danmarks nok mest interessante privatsamlinger må være Peter Brinckers samling

tank-war-armour-heavy-64239over militærkøretøjer. Fra hans hus i Nordsjælland råder han over tanks, jeeps og andre tidligere anvendte militærkøretøjer. Hans samling startede sent i livet, men han har på et tidspunkt haft over 30 køretøjer, som han passede og plejede til stor glæde for ham selv og hans børnebørn.

 

Det er utroligt at køre rundt i et bæltekøretøj velvidende, at det er bygget til at kunne modstå stort set alt. Selvom tanken vejer flere tons, bevæger den sig let henover bakker, sand og andre forhindringer, og man lever sig virkelig ind i det” – Øjenlæge Peter Brincker.