Rigtig mange danskere tager i disse uger afsted på en velfortjent skiferie i Østrig, Frankrig, Norge, Schweiz og andetsteds, hvor snefaldet er optimalt til skisport. Mange har investeret store summer penge i kvalitetsski samt svedtransporterende skitøj, men ligeså vigtig som disse ting er det at beskytte dine øjne. På skiferien er øjnene nemlig udsat for store mængder UV-stråling, der både kommer direkte fra solen, men også fra solstrålernes refleksion i sneen. Strålingen kan både give forbrændinger på den sarte hud omkring øjnene, men også forårsage alvorlige skader på dit syn.

Gode råd på skiferien

For at opnå den allerbedst beskyttelse af dine øjne, bør du medbringe både solbriller og skibriller på din skiferie. Skibrillerne er gode, når vejret er overskyet, tåget og blæsende eller det sner. Solbrillerne skal du bære på solrige dage både på pisterne, men også når du holder pause uden for i solen.

  • Skibriller: Det kan være smart at vælge skibriller med plastikglas i varme, gullige nuancer. Disse farvetoner udvider nemlig dine pupiller og giver dig et godt udsyn. For at undgå, at brillerne dugger, kan du købe en model med dobbeltglas, der reducerer dug på indersiden. Husk altid at vælge briller, der sidder godt fast, så de ikke ryger af i farten ned ad pisterne.
  • Solbriller: Lad dig ikke forlede til at tro, at solbriller med mørke glas automatisk skærmer dine øjne. Solbriller med lysere glas kan være ligeså effektive. Det handler nemlig ikke om farven på glassene, men om hvorvidt solbrillerne beskytter 100% mod både UVA- og UVB-stråler. Kig efter CE-mærkningen. Hvis solbrillerne har mærket, så beskytter de dine øjne optimalt uanset farven på glassene.
  • Farlige timer på dagen: Vær særligt opmærksom på at skærme dine øjne tidligt om formiddagen og sidst op eftermiddagen. Her står solen lavt på himlen, og du vil derfor have større tendens til at komme til at kigge direkte på den.
  • Lysmængden: Det kan godt snyde, at temperaturen er lav på skisportsstedet, men det er ikke temperaturen, der bestemmer, hvornår du skal tage solbriller på. Det er lysmængden, og den kan være meget stor, selvom det er minusgrader udenfor.
  • Børn: Børns øjne er om muligt endnu mere sarte over for UV-stråling end voksnes, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at beskytte dine børns øjne på samme måde som dine egne. Det gælder også små børn, der ikke står på ski, men som blot er med ude på pisterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s