En øjenlaseroperation kan være løsningen på synsproblemer såsom langsynethed, nærsynethed, tynde hornhinder og bygningsfejl. Via en øjenoperation med laser kan personer med disse lidelser få korrigeret deres synsfejl og opleve glæden ved at smide briller eller kontaktlinser. For en del mennesker virker udsigten til en øjenlaseroperation dog lidt skræmmende, og ofte har øjenlaserpatienter en lang række spørgsmål før operationen. Læs om typiske patientspørgsmål før en øjenlaseroperation og få svarene i dette indlæg.

1. Hvem udfører forundersøgelsen før en øjenlaseroperation?

Forundersøgelsen foretages altid af en øjenkirurg med speciale i øjenlaserteknologi. Som oftest er det den samme kirurg, der skal foretage selve øjenlaseroperationen. På Øjenkirurgisk Klinik i Charlottenlund er forundersøgelsen gratis.

2. Hvem foretager øjenlaseroperationen?

Selve øjenlaseroperationen udføres af en øjenkirurg, der har stor erfaring med behandlingsmetoden. På Øjenkirurgisk Klinik vil det være øjenlæge og -kirurg Peter Brincker, der har benyttet metoden i mere end 30 år.

3. Hvordan foregår en øjenlaseroperation?

En øjenlaseroperation foregår på den måde, at patienten ligger afslappet på en briks under lasermaskinen. Patientens øje bedøves med dråber, og herefter arbejder øjenlaseren på patientens åbne øje. Laseren er computerstyret og sliber med stor præcision hornhinden således, at patientens synsfejl korrigeres. Behandlingen tager oftest under et minut.

4. Hvilket udstyr benyttes til en øjenlaseroperation?

Der findes en række forskellige øjenlaserteknologier, som kan benyttes til øjenlaseroperationer. På Øjenkirurgisk Klinik benyttes Carl Zeiss VisuMax Mel 90-Excimer Laser, der er én af de mest gennemtestede, præcise og sikre øjenlaserteknologier i verden.

5. Gør det ondt at få en øjenoperation med laser?

Der er ingen smerte forbundet med selve øjenlaseroperationen, idet patientens øje bedøves før operationen. Størstedelen af patienter oplever heller ingen smerter efter operationen.

6. Er der risici forbundet med en øjenlaseroperation?

Der er risici forbundet med alle typer operationer, heriblandt øjenlaseroperationer. Enkelte patienter kan opleve utilsigtede bivirkninger i form af hornhindebetændelse eller arvævsudvikling. Det sker dog yderst sjældent, og risikoen for væsentlige forringelse af synsevnen efter en øjenlaseroperation er meget lav.

7. Hvor lang tid holder en øjenlaseroperation? 

Resultatet af en øjenlaseroperation er som oftest permanent og holder resten af livet. I enkelte tilfælde skal patienter have to behandlinger, før resultatet er perfekt.

Mangler du stadig svar?

Ovennævnte er nogle de mest typiske patientspørgsmål før en øjenlaseroperation. Hvis du har andre spørgsmål om øjenlaserbehandling, så kan du finde yderligere information om øjenlaseroperationer her. Du er også meget velkommen til at kontakte Øjenkirurgisk Klinik på tlf. 70 88 49 53 og booke tid til en gratis forundersøgelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s