Tynde hornhinder er ikke en meget udbredt øjenlidelse på internationalt plan, men til gengæld en lidelse, der svækker offerets syn i overordentligt høj grad og som kan være svær at behandle. Læs mere om symptomer og behandling for tynde hornhinder.

Hvad er tynde hornhinder?

Tynde hornhinder er en øjenlidelse, hvor øjets hornhinde bliver tyndere på midten og ophører med at være jævnt rund. Dette resulterer i, at den tynde del af hornhinden begynder at bule ud i en form for kegle, der kan skabe bygningsfejl og nærsynethed hos patienten. Tynde hornhinder smitter ikke. Tilstanden kan være arveligt, men er det ikke i alle tilfælde, og der er ikke noget, man kan gøre for at forebygge tynde hornhinder.

Hvilke symptomer ses ved tynde hornhinder?

Et typisk symptom på, at man lider af tynde hornhinder er nedsat afstandssyn. Det nedsatte syn kan variere fra dag til dag, og der kan være forskel på, hvor nedsat synet er på hvert øje. Sløret syn og dobbeltsyn er andre typiske symptomer. Normalt er der ingen smerter forbundet med tyndehornhinder udover de smerter, som behandlingen af tilstanden kan forårsage.

Hvordan behandles tynde hornhinder?

Tynde hornhinder er svære at behandle. I opløbet kan visse patienter benytte briller. I de senere stadier er den mest udbredte behandlingsform specialtilpassede og meget hårde kontaktlinser. I tilfælde hvor briller eller kontaktlinser ikke giver patienten et tilfredsstillende syn, kan en overfladisk laserbehandling af hornhinden forbedre synet markant. Læs mere om laserbehandling af tynde hornhinder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s